[29/03/2014] «ΜΑΖΙ ΘΑ (τους) ΦΑΜΕ» απ’ το χωράφι ως το πιάτο: παράγω – μοιράζομαι – αντιστέκομαι

Πρώτη συνάντηση δομών αλληλεγγύης τροφής το Σάββατο 29/3 και την Κυριακή 30/3. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

"Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στη 1.00 μ.μ. σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου στο στέκι του Δικτύου αντίστασης και αλληλεγγύης 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Δημητσάνας 46 & Κεδρηνού, Αμπελόκηποι, στάση μετρό Αμπελόκηποι)  που οργανώνουμε 82* αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συναντηθούμε για πρώτη φορά έτσι ώστε να συντονίσουμε την απάντησή μας στην επισιτιστική κρίση στον καιρό των μνημονίων.

Πρόκειται για συλλογικότητες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες, ενισχύουν νοικοκυριά με τρόφιμα, οργανώνουν κοινωνικές κουζίνες, δημιουργούν κοινωνικά παντοπωλεία, συνεταιρισμούς καταναλωτών αλλά και παραγωγών, διαμορφώνουν σχέσεις εμπιστοσύνης με ομάδες αλληλέγγυων παραγωγών και συλλογικούς αγρούς, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο ενάντια στην πείνα, την ακρίβεια και την εξαθλίωση.

Οι δεκάδες αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες που αντιστέκονται στη μετατροπή της κοινωνίας μας σε “παράπλευρη απώλεια” των μνημονιακών πολιτικών, συναντιούνται για πρώτη φορά στις 29-30 Μαρτίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Από το χωράφι ως το πιάτο, παράγουμε το μέλλον μας".