Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Αναβάθμιση

22/03/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Είμαστε κάτοικοι του Χολαργού, άνθρωποι των κινημάτων και των μαζικών φορέων, αλλά κύρια είμαστε δημότες με κοινό όραμα την πίστη μας για έναν άλλο Δήμο ανοικτό στους πολίτες, αυτόνομο απέναντι στα κόμματα και τους μηχανισμούς εξουσίας, με πολίτες έτοιμους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να αγωνίζονται για έναν άλλο Χολαργό.


«Βιώνουμε με πολλούς τρόπους τις αντιφάσεις της σημερινής πολιτικής για την πόλη.


Μας συνθλίβει η πόλη της μαζικής ιδιώτευσης, της απουσίας πρόνοιας, του εμπορευματικού θεάματος, των εργολάβων, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης


Είναι καιρός όλοι εμείς, οι πραγματικοί κάτοικοι αυτής της πόλης, που ζούμε, εργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε τις δομές του Δήμου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς, τις δημοτικές βιβλιοθήκες, τα δημοτικά γυμναστήρια και τους χώρους άθλησης να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας».


Με αυτή την οπτική στα πράγματα συγκεντρωθήκαμε ακόμα μια φορά, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2006, στο Δημαρχείο.


Καταθέσαμε τις σκέψεις μας και συζητήσαμε τους τρόπους δράσης για ένα Δήμο πολιτών και όχι πελατών, για ένα Δήμο με γυάλινους τοίχους, για ένα Δήμο αναπτυξιακό και όχι διαχειριστή ιδιωτικών συμφερόντων.


Αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε για


  • Να διαχειριστούμε οι ίδιοι τα ζητήματα που μας αφορούν, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες,

  • Να αγωνιστούμε για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μας,

  • Να διεκδικήσουμε ένα Δήμο με ανοικτή λειτουργία, διαφάνεια και αξιοκρατία

  • Να πάψουμε να παρακολουθούμε σιωπηλοί από μακριά τα «τεκταινόμενα» και να συμβάλλουμε να γίνει η πόλη μας βιώσιμη, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Ανοίξαμε τον διάλογο για όλα τα ζητήματα.


Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό, την επεξεργασία και την συγκεκριμενοποίηση των θέσεων και των δράσεων, να συμμετάσχουν δημιουργικά στις παρακάτω ομάδες εργασίας:

  • Περιβάλλον - Χωροταξία - Ελεύθεροι χώροι – Πράσινο - Συγκοινωνίες- φιλοζωία
  • Δημοτική διοίκηση και διαχείριση – Νέες Τεχνολογίες – Συμμετοχικός προϋπολογισμός
  • Εκπαίδευση – Κοινωνική πολιτική – Υγεία και πρόνοια
  • Κοινωνικά δικαιώματα – Μετανάστες
  • Άθληση – Παιχνίδι – Ελεύθερος χρόνος - Πολιτισμός – Τέχνες


Οι δράσεις μας:


Η πρώτη, «σεβόμαστε τις διαβάσεις των πεζών», θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006 και ώρα 6.00μμ και θα ξεκινήσει από το Εμπορικό κέντρο Περικλέους


Οι αμέσως επόμενες «το Άλσος μας πράσινο ή καφετέρια;» και «Μετρό στον Χολαργό τώρα» θα ανακοινωθούν σύντομα. Και συνεχίζουμε …


Να είμαστε όλοι μαζί !!!