Πάμε Πλατεία..

20/06/2011

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ή Μνημόνιο ΙΙ, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, βυθίζει ακόμα πιο πολύ την κοινωνία, τα φτωχά και μεσαία στρώματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση, καθιστώντας τη χώρα μας ουσιαστικά δέσμια στις επιταγές της τρόϊκα. Είναι πλέον εμφανές, το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής και το ατελέσφορο του συνεχούς δανεισμού για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο δεν είναι κακοί ή λάθος νόμοι, αλλά μια κατάφωρη κοινωνική αδικία, δείγμα του σάπιου πολιτικού συστήματος. Από τις 25 Μαΐου ξεκίνησαν στην πατρίδα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, λαϊκές κινητοποιήσεις , ενάντια σε αυτή την πολιτική. Οι κινητοποιήσεις αυτές σταδιακά παίρνουν διαστάσεις ξεσηκωμού, δημιουργώντας ένα καινούργιο πολιτικό δεδομένο. Ο λαός είναι στο προσκήνιο, δεν παρακάμπτεται. Καθορίζει τις εξελίξεις, δείχνοντας στην κυβέρνηση το δρόμο της εξόδου. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, μια κυβέρνηση κλυδωνίζεται από τις «πλατείες». Για πρώτη φορά από την ψήφιση του Μνημονίου, η αντίσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα, αρχίζει να δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος από το τέλμα της κοινωνικής ερήμωσης, που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, χιλιάδες πολίτες αγκαλιάζουν το αίτημα για -πραγματική δημοκρατία κι έναν άλλο τρόπο άσκησης πολιτικής.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ –ΠΑΠΑΓΟΥ σαν κίνηση πολιτών και Δημοτική Παράταξη, ακολουθεί με συνέπεια τις διακηρύξεις του και συμμετέχει στους αγώνες, τόσο στους δρόμους, στις λαϊκές συνελεύσεις και στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ –ΠΑΠΑΓΟΥ καλεί όλους τους Χολαργιώτες και τους Παπαγιώτες να ενώσουν έμπρακτα τη φωνή τους για την ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών, που μας κλέβουν τη ζωή, υποθηκεύουν το Μέλλον της Νέας Γενιάς και καταστρέφουν το Περιβάλλον.