Οι δεσμεύσεις του Δικτύου Πολιτών με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων αιρετών Δήμου Παπάγου-Χολαργού

22/12/2010

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου, πλάι στον εθιμικό όρκο των εκλεγμένων εκπροσώπων, καταθέτει τις παρακάτω δεσμεύσεις για τη δράση του μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς δεσμευόμαστε να:


είμαστε ενεργά δίπλα στους πολίτες 


  • ενισχύοντας τη Δημοκρατία στα δρώμενα του Δήμου, εξασφαλίζοντας τις διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου, δίνοντας τη δυνατότητα διαλόγου και ουσιαστικής συμμετοχής στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων.


Θέλουμε Δήμο αλληλεγγύης, υπεράσπισης και λαϊκής συμμετοχής και όχι Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και εξουσίας, με μηχανισμούς κομπίνας, γραφειοκρατίας και καταστολής.


Θέλουμε Δήμο, με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του και συμμετοχή των δημοτών στη λειτουργία του, που θα στηρίζεται από την τοπική κοινωνία.


βελτιώσουμε την πόλη

  • ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε ελεύθερους χώρους και πράσινο, σε κοινωνικό εξοπλισμό, σε κυκλοφορία και μεταφορές και να ενισχυθεί η χρήση της κατοικίας.
Για μας είναι αδιαπραγμάτευτο ότι το περιβάλλον και ο δημόσιος χώρος είναι κοινό αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν καταπατείται.


Η συγκράτηση της πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου, η αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και όλων των δημόσιων χώρων, η διατήρηση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και απαλλοτρίωση άλλων, η απαγόρευση της επέκτασης των χρήσεων εκείνων που καταστρέφουν τις περιοχές κατοικίας, είναι οι βασικοί μας άξονες για την επίτευξη των παραπάνω.


προστατεύσουμε το περιβάλλον 

  • με σθεναρή στάση για την απόλυτη προστασία του Υμηττού, ενάντια στους αυτοκινητόδρομους και την ανέγερση εκπαιδευτηρίων που προβλέπει το σχέδιο ΠΔ, με την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας στη δημόσια και δημοτική υποδομή, με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, με εφαρμογή του ν.1370/2003 για την προστασία των αδέσποτων ζώων.


διαχειριστούμε τις μετακινήσεις

  • περιορίζοντας τη χρήση του ΙΧ, με την κατάλληλη και επαρκή δωρεάν δημοτική συγκοινωνία και βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, με έργα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, με οργάνωση της στάθμευσης.


ενισχύσουμε την κοινωνική υποδομή και την κοινωνική αλληλεγγύη, 

  • με την απόκρουση οποιασδήποτε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών παροχών, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ (Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός, διαχείριση απορριμμάτων, έλεγχος στάθμευσης, πράσινο, κ.λ.π.). 
  • με την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους, μετανάστες, τρίτη ηλικία κ.λ.π), με την ενίσχυση των υποδομών για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων.

σεβαστούμε τους νέους και τα παιδιά

  • συμπαραστεκόμενοι στις ανησυχίες τους στα κάθε μορφής προβλήματά τους, και συμβάλλοντας στη σωστή ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νεολαίας.

ασχοληθούμε ενεργά με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

  • αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό και πνευματικό δυναμικό της πόλης μας, χρησιμοποιώντας τις σχολικές εγκαταστάσεις εκτός ωρών διδασκαλίας για εκδηλώσεις, πολιτιστικά προγράμματα και άθληση, εφαρμόζοντας μέτρα για μαζικό λαϊκό αθλητισμό και δημιουργώντας νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δηλώνουμε ότι μαζί με τους πολίτες και τα κινήματα, θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας και την ανάκληση όλων των εργασιακών, φορολογικών και ασφαλιστικών νόμων που εφαρμόζουν την πολιτική του μνημονίου. Ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θα αγωνιστούμε για δωρεάν υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες, την επανασύσταση κάθε θεσμού κράτους πρόνοιας. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος και την καταστροφή του πράσινου στον βωμό του τσιμέντου και των κερδών. Ενάντια στο ρατσισμό και την εκμετάλλευση των αλλοδαπών, ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική αυθαιρεσία και καταστολή, κάθε νόμου που καταργεί ή περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Η εναλλαγή και η ανακλητότητα όλων των μελών μας, η τακτική ανοιχτή λειτουργία της παράταξης και η καθημερινή συμμετοχή στη ζωή της πόλης, η θεσμοθέτηση διαδικασίας ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών, αποτελούν πάγιες αρχές για μας.


Τέλος επειδή η χορηγία ενός οποιουδήποτε ιδιώτη στα θεσμικά δρώμενα του Δήμου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και είναι ενάντια στην αρχή μας για «Δήμο αλληλεγγύης, υπεράσπισης και λαϊκής συμμετοχής και όχι Ανώνυμη Εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, εξουσίας και διαπλοκής», δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας την εκδήλωση που έπεται της θεσμικής ορκωμοσίας.

Χολαργός 22 Δεκεμβρίου 2010