STOP στην Κατοχή και τα Εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων

11/08/2014

Κύριε Πρέσβη,

Απευθυνόμαστε σε σας, ως εκπρόσωπο του κράτους του Ισραήλ στη χώρα μας, και παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε την επιστολή μας στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας σας.

Οι Παλαιστίνιοι ζουν, για μια ακόμα φορά, την κόλαση της στρατιωτικής σας επίθεσης, την καταστροφή και την απόγνωση. Οι νεκροί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και κυρίως παιδιά, συνιστούν πλέον μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση αφανισμού, εκ μέρους του Ισραήλ, ενός λαού που ζει εδώ και χρόνια σε καθεστώς βίας και καταστολής.

Η προσπάθεια εξόντωσης των Παλαιστινίων και εκδίωξής τους από τη χώρα τους προκαλούν παγκόσμια αγανάκτηση και κατακραυγή. Ο πρόσφατος αριθμός των θυμάτων (1.900 νεκροί - μεταξύ των οποίων 450 παιδιά και 189 γυναίκες - και 9.340 τραυματίες) και η έκταση των καταστροφών, μας επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της Εθνοκάθαρσης.

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου έχοντας υψηλό το φρόνημα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η σφαγή που συντελείται, εκεί, από τις 18 Ιουλίου.

Η επίδειξη ισχύος από μεριάς του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, αποτελεί δείγμα ασύστολης και αποτρόπαιης βίας και πράξη ειδεχθούς εγκλήματος. Οι βομβαρδισμοί σχολείων, νοσοκομείων αλλά και μεμονωμένα οι δολοφονίες παιδιών, δεν τιμούν ούτε τον Στρατό του Ισραήλ ούτε την ηγεσία του κράτους σας.

Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στη χώρα τους και να απολαμβάνουν τα αγαθά της Δημοκρατίας. Έχουν δικαίωμα στη ζωή, την εκπαίδευση, την υγεία. Έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς το φόβο του πολέμου, των συλλήψεων, των προπηλακισμών, της απομόνωσης, χωρίς το παράνομο τείχος της ντροπής. Έχουν κυριαρχικό δικαίωμα στη γη τους, χωρίς τον τρόμο ενός ολοκαυτώματος. Αυτού που έζησαν οι Εβραίοι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και που δυστυχώς φαίνεται πως ξέχασαν, πως ξεχάσατε…

Τασσόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων και υψώνουμε μαζί τους φωνή διαμαρτυρίας. Ζητάμε να μπει ένα οριστικό τέλος στην κατοχή και στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Ζητάμε να τερματιστεί ο παράνομος αποκλεισμός της Γάζας. Ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες, να σεβαστείτε τις διεθνείς αποφάσεις και συμφωνίες και να σταματήσει ο παράνομος εποικισμός των παλαιστινιακών εδαφών. Καταδικάζουμε την επίθεση και υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο και δίκαιο αίτημά τους να ζήσουν ειρηνικά, ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια στη χώρα τους, την Παλαιστίνη.

Για την Συντονιστική  Επιτροπή
του ΔΙΚΤΥΟΥ  ΠΟΛΙΤΩΝ  Χολαργού – Παπάγου
Περικλής Ζήκας