Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ είναι εδώ…

28/01/2007

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ είναι εδώ…


Με όραμα για το Χολαργό…


Σταθερά προσανατολισμένο στα προβλήματα της πόλης μας..


Με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν …


Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως του Χολαργού παραμένουν και απαιτούν λύσεις.


Πολλά ακούσαμε προεκλογικά , δηλώσεις , δεσμεύσεις υποψηφίων, αναγγελίες, καιρός όλα αυτά να γίνουν πράξη…


Η συνεχής υποβάθμιση του περιβάλλοντος ,

Η άναρχη στάθμευση και το οξυμένο κυκλοφοριακό,


Η έλλειψη πρασίνου και η ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων συμφερόντων στον Υμηττό, συνεχίζονται.


Οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι και τα οικόπεδα μειώνονται, πολυκατοικίες «ξεφυτρώνουν» από παντού…


Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ θεωρεί ότι όλοι οι Χολαργιώτες και οι Χολαργιώτισσες πρέπει να συντονιστούμε σε κοινή δράση και αγώνα για:


Α. Να αποτρέψουμε τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας για την «αξιοποίηση» του Υμηττού, με ανέγερση Συνοδικού Μεγάρου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο χώρο της Αγ. Ελεούσας.


Να απαιτήσουμε ώστε ο Δήμος μας να δραστηριοποιηθεί, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους για την εν λόγω περιοχή του Υμηττού, ώστε να μετατραπεί, μετά από ήπια παρέμβαση συμβατή με το περιβάλλον, από απέραντο σκουπιδότοπο που είναι σήμερα, σε χώρο επισκέψιμο και προσιτό σε όλους τους δημότες , οδοιπόρους και επισκέπτες..


Σημειώνουμε ότι, στην εν λόγω περιοχή η ΕΥΔΑΠ εδραιώνεται και επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της. Πρόσφατα ανανέωσε και επέκτεινε την περίφραξή της με νέα κάγκελα κάνοντας και χρήση μπετόν .


Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν είναι άσχετα και με την επιχειρούμενη Αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια κατάργησης της προστασίας των δασικών εκτάσεων και των δασών, που αποψιλώθηκαν πριν το 1975, καθώς και του άρθρου 100, που αφορά στην κατάργηση του συνταγματικού ελέγχου ασκούμενου από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) και στην καθιέρωση Ειδικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.


Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ συμμετέχει στην Πανελλαδική πρωτοβουλία κατά της αναθεώρησης των εν λόγω άρθρων και καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο συνδημότη μας να αγωνισθούμε μαζί, ώστε να μην ψηφισθεί .


Β. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη από τη Δημοτική Αρχή δημιουργία εντός του μικρού πευκώνα (συμβολή Περικλέους και 25ης Μαρτίου ) , καφετέριας ή αναψυκτηρίου οποιασδήποτε δομής , μορφής και έκτασης .


Κάτι τέτοιο θα υποβαθμίσει την περιοχή, όχι μόνον του πευκώνα ,αλλά κατά κύριο λόγο την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της πόλης μας (θόρυβος, κυκλοφοριακή συμφόρηση, στάθμευση αυτοκινήτων κ.α.). Αποτρεπτικό για την εν λόγω ενέργεια είναι και η λειτουργία εντός του πευκώνα εδώ και χρόνια σχολείων, η ύπαρξη των οποίων είναι μη συμβατή με τη λειτουργία στον ίδιο ενιαίο χώρο καφετέριας .


Γ. Να αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των « χρήσεων γης», για όσους χώρους και οικόπεδα, έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ως κοινωφελείς και κοινόχρηστοι.


Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και με συμμετοχή των κατοίκων, η «Μελέτη χρήσεων γης», η οποία ήδη υπάρχει.


Όποια απόφαση ληφθεί, να έχει σαν πρώτο κριτήριο τη βιωσιμότητα της περιοχής.


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μμ στο Δημαρχείο Χολαργού


(αίθουσα Μ. Μερκούρη), το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα του .


Είστε όλοι καλεσμένοι …


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ …