Ανακοίνωση «Ένα ερώτημα στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Νικήτα Κανάκη» - No2

20/10/2020

Κύριε Κανάκη,

Στις 22/05/2019 σας απευθύναμε δημόσια ένα ερώτημα, αλλά μέχρι σήμερα «ποιήσατε τη νήσσαν».

Η πρόσφατη όμως απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που έκρινε ομόφωνα τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και έκρινε τα στελέχη της ένοχα για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε, για να γνωρίσουν όλοι/ες τι έγινε/γίνεται στην πόλη μας.

Σας θέτουμε και πάλι το ίδιο ερώτημα :

Στις 17/04/2019 εσείς και οι τρεις παρατάξεις που σας στηρίζουν, εκδώσατε μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο για το ότι προσκάλεσαν τη Χρυσή Αυγή στη διακομματική συνάντηση για τον τρόπο χρήσης των χώρων κατά την προεκλογική περίοδο.

Θα συμφωνήσουμε ότι κακώς έπραξε η Δημοτική Αρχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μάλιστα, αποφάσισε ομόφωνα (απόφαση 89/18.04.2019) τη μη παραχώρηση χώρου προεκλογικής προβολής των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής.

Πόσο ειλικρινής όμως και συνεπής είναι αυτή σας η στάση, όταν συνεργάζεστε με ανθρώπους που δήλωναν ότι στη συλλογικότητά τους έχουν μέλη και ανώτατα στελέχη της Χρυσής Αυγής;

Αναφερόμαστε στον κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και τους συνεργάτες του, μέλη του Συλλόγου «Εν Δράσει», που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο 2012, ως απάντηση σε δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας «Παρατηρητής».

Η ανακοίνωση ανέφερε επί λέξει :

«Μεταξύ των μελών μας συγκαταλέγονται άτομα από κάθε κομματική αφετηρία και κάθε πολιτική ιδεολογία. Ως εκ τούτου αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του συλλόγου μας είναι μέλη και ανώτατα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν αναζητήσετε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Εν Δράσει» δεν θα τη βρείτε διότι την έχουν διαγράψει. Την διέγραψαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά-μέλος της Χρυσής Αυγής.

Πλην όμως, “scripta manent”. Η ανακοίνωση που διέγραψαν υπάρχει στα αρχεία του παγκόσμιου ιστού. Παραθέτουμε αυτούσια την εκτύπωση οθόνης.

Επειδή ο κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος σε επιστολή - email που έστειλε  στον τοπικό Τύπο, προκειμένου να εμποδίσει τη δημοσίευση (πράγμα που πέτυχε εν μέρει), ισχυρίστηκε πως πρόκειται για κατασκεύασμα, ενώ σε σχόλιό του στη σελίδα του facebook της «Παπάγου Πολιτεία» μας χαρακτήρισε «ψυχοπαθείς κ.λπ.», παραθέτουμε τα ντοκουμέντα.

Επισυνάπτουμε τη σχετική εκτύπωση οθόνης της ανάρτησης με τα σχόλια και τον σύνδεσμο στην «Παπάγου Πολιτεία», και παραθέτουμε τον σύνδεσμο στα «Αρχεία του Διαδικτύου – Internet Archive»:
http://web.archive.org/web/20130220042637/http:/endrasi.gr/index.php/2012-08-25-17-43-02/2012-08-25-17-48-26

Δυστυχώς για τον κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, που επί σειρά ετών  διετέλεσε Πρόεδρος (2008 -2011) και στη συνέχεια μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Εν Δράσει», τα «Αρχεία του Διαδικτύου – Internet Archive” είναι ένας υπαρκτός, εδώ και 24 χρόνια, μη κερδοσκοπικός οργανισμός (http://web.archive.org/) και φυσικά δεν είναι κατασκεύασμα δικό μας.

Από τα «Αρχεία του Διαδικτύου – Internet Archive” βρήκαμε και παραθέσαμε την εκτύπωση οθόνης και τον σύνδεσμο με την επίμαχη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του συλλόγου «Εν Δράσει».

Κύριε Κανάκη, αναμένουμε τη δημόσια τοποθέτησή σας και έπεται συνέχεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή
 
του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου
20/10/20



https://www.facebook.com/papagoupoliteia1/posts/2356242414454221