«Ένα ερώτημα στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Νικήτα Κανάκη» - No3

20/12/2020



Κύριε Κανάκη,

Στις 20/10/2020 σας απευθύναμε δημόσια ένα ερώτημα https://www.dipoxo.gr/article.php?id=238, αλλά δεν τολμήσατε να απαντήσετε γραπτώς δημόσια.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2020 υποχρεωθήκατε να πάρετε θέση: https://www.youtube.com/watch?v=9TvI2q09Tfg&list=PLmHEH6jJ4hqYpk7MCHamKvGO_dEAfgGbd&index=3. Επιλέξατε να μας επιτεθείτε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και με ένθερμο τρόπο να καλύψετε πολιτικά τον συνεργάτη σας κ. Χ. Κουγιουμτζόπουλο, επιχειρώντας να υποβαθμίσετε το ντοκουμέντο της ανακοίνωσης του συλλόγου «Εν Δράσει» (από το Internet Archive), που αποκαλύψαμε.

Δυστυχώς, μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) (στις 18/09/2013), πολλοί /ές «φλέρταραν» και χαριεντιζόντουσαν με τους εγκληματίες της Χ.Α., απενοχοποιώντας τη δράση τους και συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του ναζιστικού φαινομένου.

Στην τοπική εφημερίδα «30 μέρες», που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 2012, ο εκδότης της κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος σε ενυπόγραφο άρθρο του στη σελίδα 19, με τίτλο «Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», έχει γράψει επί λέξει τα ακόλουθα :




Διαφωνώ με τα ρατσιστικά σύνδρομα της Χρυσής Αυγής. Όπως διαφωνώ και με τα αντιρατσιστικά σύνδρομα του ΣΥΡΙΖΑ. Να μαζευτούνε και οι δύο μαζί και να πάνε να σπάσουνε στο ξύλο τους Έλληνες στο δημαρχείο του Πύργου της Ηλείας που παίρνουν μίζα 1500 ευρώ για να δώσουν παράνομα ένσημα του ΟΓΑ στους λαθρομετανάστες. Να πάνε να κάνουν και οι δύο μαζί κατάληψη στο δημαρχείο απαιτώντας να σταματήσουν οι μίζες.

Να πάνε να κάνουν κατάληψη στο Υπ. Οικονομικών απαιτώντας να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπαλλήλων που δίνουν ένσημα του ΟΓΑ.

Να ενωθούν και δύο μαζί και να κάνουν καταλήψεις σε πολεοδομίες, νοσοκομεία, εφορίες, απαιτώντας να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επίορκων και να ελεγχθούν οι διαδικασίες προτεραιότητας των φακέλων. Να απαιτήσουν και οι δύο μαζί να υπάρξει κράτος αντικειμενικό και διάφανο.

Να φύγουν από τις ταμπέλες και τα λάθη του παρελθόντος και να δουν τις κοινές επιδιώξεις και τα σημεία συμφωνίας, τα επίκαιρα.

Και εμείς οι πολίτες να αντιδράσουμε και να καταδικάσουμε κάθε έναν που προσπαθεί να μας πουλήσει ιστορία, σύμβολα, αγώνες και θυσίες. Αν δεν έχει να μας πει τίποτα για το μέλλον, να τον στείλουμε σπίτι του».



Τι να πρωτοθαυμάσει …!!! κανείς στο γραπτό του κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλου ;
  • Τις ίσες αποστάσεις από Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ;
  • Την προτροπή για λιντσάρισμα «να μαζευτούνε και οι δύο μαζί (σημ. Συριζαίοι και Χρυσαυγίτες) και να πάνε να σπάσουνε στο ξύλο τους Έλληνες στο δημαρχείο του Πύργου της Ηλείας… κλπ»;
  • Την υιοθέτηση του όρου «λαθρομετανάστες»;
  • Την αναφορά για «αντιρατσιστικά σύνδρομα του ΣΥΡΙΖΑ»;
  • Την προτροπή για κοινές δράσεις Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ;
  • Την προτροπή να «ενωθούν» Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ και «να κάνουν καταλήψεις σε πολεοδομίες, νοσοκομεία, εφορίες»;
  • Τον πολιτικό αμοραλισμό που απαξιώνει την ιστορία, τα σύμβολα, τους αγώνες και τις θυσίες;
  • Την προτροπή, προς Συριζαίους και Χρυσαυγίτες, «να φύγουν από τις ταμπέλες και τα λάθη του παρελθόντος και να δουν τις κοινές επιδιώξεις και τα σημεία συμφωνίας, τα επίκαιρα»;
Συγχαρητήρια…!!! κύριε Κανάκη για τον συνεργάτη που επιλέξατε και κατεβήκατε στις εκλογές μαζί του. Να τον χαίρεστε και εσείς και όσοι άλλοι/ες συνεργάζονται μαζί του.

Θα θέλαμε όμως να μας εξηγήσετε το είδος του «αντιφασισμού…!!!??» που προκύπτει από όλα τα ανωτέρω και διαπιστώσατε ότι χαρακτηρίζει τον κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, επειδή αδυνατούμε να τον προσδιορίσουμε…..

Τέλος, σας θέτουμε ένα διπλό ερώτημα :

Εξακολουθείτε να θεωρείτε πολιτικά ορθή την εκλογική συνεργασία σας με τον κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και να τον καλύπτετε πολιτικά, ή θεωρείτε πως οφείλετε να δώσετε δημόσια εξηγήσεις, στους συμπολίτες μας, για τη συνεργασία των «καλών συνωμοτών» (όπως αυτάρεσκα τη χαρακτηρίσατε) στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, που υπηρέτησε αποκλειστικά καιροσκοπικές πολιτικές εκλογικές σκοπιμότητες των ΣΥΡΙΖΑ & Σία, και που τώρα πια τυπικά μόνον υφίσταται, για εξυπηρέτηση μετεκλογικών σκοπιμοτήτων;

Και για να προλάβουμε τον κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, να μην ισχυριστεί πάλι ψευδώς, ότι όλα τα ανωτέρω είναι δικό μας κατασκεύασμα,  παραθέτουμε τα ντοκουμέντα.

Επισυνάπτουμε τη σελίδα 19, αλλά και ολόκληρο το φύλλο με αρ. 495 της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «30μέρες», της 30ης Νοεμβρίου 2012, εκδότης της οποίας ήταν ο κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «8 προτάσεις» και πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Εν Δράσει».

Κύριε Κανάκη, αναμένουμε, τη γραπτή δημόσια τοποθέτησή σας και έπεται συνέχεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή
του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου

30μέρες- φύλλο 495-30.11.2012.pdf