Ανακοίνωση Ψηφοδελτίου “Δικτύου Πολιτών”

11/09/2023

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,   

Με αίσθηση ευθύνης απέναντί σας, με σεβασμό στις αξίες και στις αρχές μας, θεωρώντας ότι ως «Δίκτυο Πολιτών» ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ενώπιόν σας, από το 2005 μέχρι σήμερα, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας και στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, με επικεφαλής τον δημοτικό μας σύμβουλο Περικλή Ζήκα.

Με την υπ’ αρ. 337/10.09.2023 απόφαση έγκρισης του ψηφοδελτίου μας από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε η μάχη που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα για τη συγκρότησή του και τη συμμετοχή μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μάχη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κόντρα σε μια πληθώρα εμποδίων που σκόπιμα και διαχρονικά μπαίνουν από τον εκάστοτε εκλογικό νόμο, με αποκορύφωμα τον νόμο Βορίδη. Με όριο εκλογής συμβούλου το 3% και όρο κατάρτισης ψηφοδελτίου δυσμενέστερο ακόμη και εκείνου των βουλευτικών εκλογών (δηλ. ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων να ισούται με τον αριθμό των εδρών του δημοτικού συμβουλίου), στοχεύουν στο να εμποδίσουν την ευρεία συμμετοχή και των ανεξάρτητων πολιτών στα κοινά.

Εφαρμόζοντας ένα αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα, όπου ο πλειοψηφών συνδυασμός με 43% παίρνει τα 2/3 των εδρών, καθώς και αλλάζοντας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας σε επίσης αντιδημοκρατική / δημαρχοκεντρική κατεύθυνση, στοχεύουν στον περιορισμό του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση της ίδιας τη λειτουργίας του, έτσι ώστε οι Δήμοι να είναι «λάφυρο» των δημάρχων, αλλά και των τοπικών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Το ανανεωμένο ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται κυρίως από νέες και νέους ανθρώπους με αποδεδειγμένη εντιμότητα και ανιδιοτελή προσφορά, με προσωπικό στίγμα, έχοντας αυθεντικό ενδιαφέρον για την πόλη μας, καθώς έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα, δρόμο που συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα, οργανώσαμε την πάλη μας στα κινήματα, στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. 

Κάποιοι/ες με γνώση και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάποιοι άλλοι νέοι, με όραμα, καινοτόμες ιδέες και μεράκι, έτοιμοι αλλά και αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συνεχίζουμε σταθερά και με συνέπεια την πορεία που ξεκίνησε το 2005 ως ανεξάρτητη κίνηση και συνεχίζεται, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας και απέναντι σε όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Είμαστε οι μόνοι που, όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής μας, αναπτύξαμε πλούσια δράση και επεξεργαστήκαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για κομβικά και στρατηγικού χαρακτήρα ζητήματα της πόλης μας.

Είμαστε οι μόνοι που συμμετείχαμε ενεργά σε συλλογικές πρωτοβουλίες παρέμβασης και υπερασπιστήκαμε σταθερά το περιβάλλον, το κοινό συμφέρον της πόλης μας και των κατοίκων της, κόντρα σε ποικίλα συμφέροντα (ιδιωτικά, επιχειρηματικά κ.ά.) που το μοναδικό τους μέλημα είναι η κερδοσκοπία.

Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί, ότι οι γυναίκες της πόλης μας πρωτοστάτησαν σε όλα αυτά και η εκπροσώπησή τους στο ψηφοδέλτιό μας φτάνει στο 49%.

Αφήνοντας τους παραγοντισμούς, τις σταυροθηρικές εκστρατείες, τις τακτικές Μαυρογιαλούρου και τα επικοινωνιακά shows στους άλλους, σας καλούμε και αυτή τη φορά να μας στηρίξετε, για να συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά.

11/09/2023

Η Συντονιστική Επιτροπή
 
του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου


Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο μας όπως εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών:

Υποψήφιος Δήμαρχος : ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΖΗΚΑΣ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δημοτικής Ενότητας Παπάγου


  1. ΒΙΤΣΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
  2. ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ     ΜΑΡΙΑ
  3. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  4. ΚΟΥΚΑΣ  ΧΑΡΙΛΑΟΣ
  5. ΚΟΥΤΣΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
  6. ΜΑΚΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΜΑΡΚΟΥ  ΒΕΡΩΝΗ
  8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  9. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ
  10. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
  11. ΣΙΑΦΑΚΑ  ΣΙΣΣΥ
  12. ΣΚΑΛΤΣΑ  ΘΕΟΔΩΡΑ (ΛΟΛΑ)


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δημοτικής Ενότητας Χολαργού


  1. ΒΕΡΓΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  2. ΓΙΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΓΡΙΒΑ  ΜΑΡΙΑ
  4. ΔΑΣΚΑΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ
  5. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ
  6. ΖΗΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  7. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ
  8. ΚΑΛΑΘΑΣ  ΙΑΣΩΝ
  9. ΚΑΡΟΥΣΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  10. ΚΟΥΤΣΑΚΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ
  11. ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  12. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΡΙΟΣ
  13. ΠΑΤΡΙΝΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  14. ΣΑΡΙΚΩΣΤΑ  ΜΑΡΙΑ
  15. ΣΙΔΕΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  16. ΣΤΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  17. ΣΩΤΗΡΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  18. ΤΖΕΟΡΤΖΕΣΚΟΥ  ΡΟΝΤΙΚΑ
  19. ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
  20. ΧΑΡΙΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
  21. ΧΑΤΖΗΕΡΓΑΤΑΚΗ  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ


Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF