Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

10/02/2007

Στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο, έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χολαργού.

Ισως επειδή ήταν από τις τελευταίες ορκωμοσίες, ίσως επειδή έχουμε μπεί σε προεκλογική περίοδο, η ορκωμοσία ήταν μια πασσαρέλα πολιτικών της ΝΔ, από τον Βύρωνα Πολύδωρα (που ο αδελφός του ήταν και ο πλειοψηφόν σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου), μέχρι την Πετραλιά, τον Γιακουμάτο, τον Κασσίμη, τον Παναγιωτόπουλο και πλήθος άλλων κυβερνητικών κομματαρχών, δημάρχων και πολιτευτών.

Όπως είναι γνωστό η ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων είναι μια φιέστα, μια εθιμοτυπική διαδικασία, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο που τον κυρίαρχο ρόλο τον παίζει ο παππάς και το χέρι στο ευαγγέλιο, τα χαμόγελα και οι χαιρετούρες.

Εμείς, σαν Δίκτυο Πολιτών Χολαργού, θελήσαμε να παρέμβουμε λίγο σε αυτή την … ιεροτελεστία και προσπαθήσαμε να της δώσουμε ένα πιο ουσιαστικό περιέχομενο με τα παρακάτω:

α) κρατώντας ένα μεγάλο πανώ στην είσοδο, που έγραφε

¨θέλουμε ελεύθερους χώρους - προστασία του Υμηττού¨ (δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές βλέψεις από τον αρχιεπίσκοπο για την κατασκευή συνεδριακού μεγάρου στον Υμηττό στο τμήμα που εμπίπτει στα διοικητικά όρια του Χολαργού) και

β) μοιράζοντας το ονομαστικά σ΄όλους τους συμβούλους αλλά και στον κόσμο το κείμενο που επισυνάπτεται.

Η αποδοχή του κειμένου από τους συμβούλους (όλων των πρατάξεων) ήταν από ευγενικά αδιάφορη, έως ειρωνική…- τι θέλετε εσείς σήμερα μέρα χαράς και επισημότητας;;-…)΄, και βεβαίως κανείς δεν το υπέγραψε ή το επικαλέστηκε.

Η αποδοχή όμως από τον κόσμο (πάνω από 500 άτομα) ήταν καλή και για τις δύο κινήσεις. Τις θεώρησαν έξυπνες και επίκαιρες.

Πιστεύουμε ότι τάραξαν λίγο τα ήρεμα νερά των …καθωσπρέπει… γύρω από τα δημοτικά πράγματα, ατόμων και τους έδωσαν το μήνυμα ότι δεν θα είναι μόνοι τους η την επόμενη 4ετία, μεν να αποφασίζουν ή δε να αδρανούν.

Και για του λόγου το αληθές το Δίκτυο ετοιμάζεται να γιορτάσει τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ , στον Υμηττό την Καθαρή Δευτέρα, με περιβαλλοντικές εκπλήξεις και έχοντας σαν σύνθημα `όπου δάσος, πάντα δάσος. Είσαστε όλοι καλεσμένοι.`

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού, σταθερά προσανατολισμένο στα προβλήματα της πόλης μας και στην προσπάθεια επίλυσής τους, εύχεται μια δημιουργική τετραετία στο νεοκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλεί δε σήμερα, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας, τους Συμβούλους της πλειοψηφίας, που με την ψήφο τους θα χαράξουν την πορεία του Χολαργού, αλλά και τους Συμβούλους της μειοψηφίας, που με την στάση και την δράση τους θα επηρεάζουν την όποια πορεία, να συνομολογήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους Χολαργιώτες και να προσθέσουν πλάϊ στον εθιμικό όρκο, που δίνουν σήμερα, τα παρακάτω:

Ορκίζομαι ότι:

Θα σταθώ ενεργά δίπλα στον πολίτη

ενισχύοντας την Δημοκρατία στα δρώμενα του Δήμου, εξασφαλίζοντας τις διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου, δίνοντας την δυνατότητα διαλόγου και ουσιαστικής συμμετοχής στον σχεδιασμό και την λήψη αποφάσεων.

Θα βελτιώσω την πόλη

με τη συγκράτηση της πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου, με την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και όλων των δημόσιων χώρων, με την διατήρηση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και απαλλοτρίωση άλλων, με την απαγόρευση της επέκτασης των χρήσεων εκείνων που καταστρέφουν τις περιοχές. κατοικίας

Θα προστατεύσω το περιβάλλον

με σθεναρή στάση για την απόλυτη προστασία του Υμηττού, με την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας στη δημόσια και δημοτική υποδομή, με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, με εφαρμογή του ν.1370/2003 για την προστασία των αδέσποτων.

Θα διαχειριστώ τις μετακινήσεις

περιορίζοντας την χρήση του ΙΧ με την κατάλληλη και επαρκή δημοτική συγκοινωνία και βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, με έργα για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, με οργάνωση της στάθμευσης

Θα ενισχύσω την κοινωνική υποδομή και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,

με την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ( ανέργους,μετανάστες, τρίτη ηλικία κ.λ.π), με την ενίσχυση των υποδομών για την διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων

Θα σεβαστώ τους νέους και τα παιδιά

συμπαραστεκόμενος στις ανησυχίες τους στα κάθε μορφής προβλήματά τους, και συμβάλλοντας στην σωστή ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νεολαίας

Θα ασχοληθώ ενεργά με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό και πνευματικό δυναμικό της πόλης μας, χρησιμοποιώντας τις σχολικές εγκαταστάσεις εκτός ωρών διδασκαλίας για εκδηλώσεις, πολιτιστικά προγράμματα και άθληση, εφαρμόζοντας μέτρα για μαζικό λαϊκό αθλητισμό και δημιουργώντας νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.Χολαργός, 10 Φεβρουαρίου 2007

ΧΟΛΑΡΓΟΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Υ.Γ.

Αγαπητή Ευγενία,

Τα παραπάνω τα στέλνουμε, όχι για ….διαφήμιση…του Δικτύου, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα δείγμα τι μπορούμε να κάνουμε αφήνοντας στην άκρη την αντίληψη…της χαμένης και άσκοπης δράσης … και να πιστέψουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα .

Αξιοποίησε τα ΑΝ θέλεις . ΟΠΩΣ θέλεις και ΟΤΑΝ θελεις