Απολογισμός δράσης 2007

14/02/2007

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Την 30.6.2005 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση δημοτών και κατοίκων Χολαργού στο Δημαρχείο Χολαργού, όπου εκφράσθηκε η διάθεση και η αποφασιστικότητα για δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού κινήματος στο Δήμο μας (πρώτη δημοσίευση στον τοπικό τύπο).

  2. Την 17.12.05 ακολούθησε συνάντηση στη καφετέρια “VERSO” του Χολαργού, δημοτών και κατοίκων, όπου συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα προοπτικής και φυσιογνωμίας αυτής της πρωτοβουλίας πολιτών(σχετική δημοσίευση στον τοπικό τύπο).

  3. Τον Ιανουάριο του 2006 το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του με «διανομή προκήρυξης» στο Εμπορικό Κέντρο (Περικλέους).

  4. Την 9.3.2006 και με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα- σεξουαλικότητα –ευαισθησία» ,σε αίθουσα Τέχνης του Χολαργού, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή (ομιλήτριες η Δ. Σαγκανά και η Ν. Ρουμπάνη).

  5. Την 19.3.2006 το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ πραγματοποιεί την «ιδρυτική» του συγκέντρωση στο Δημαρχείο Χολαργού, παρουσία πλήθους δημοτών, με μεγάλη επιτυχία (προβολή από τον τοπικό τύπο).

  6. Δράση για τους πεζούς και τις μετακινήσεις στο Χολαργό. Εκδοση σχετικού φυλλαδίου και μοίρασμα (Απρίλιος 2006)

  7. Εκδήλωση για τον Πολιτισμό στο Δημαρχείο Χολαργού .Έκδοση σχετικού φυλλαδίου (Μάιος 2006)

  8. Εκδήλωση της φιλοζωικής –Οικολογικής Ομάδας του Δικτύου στο Δημαρχείο Χολαργού(Μάιος 2006).

  9. Μεγάλη συγκέντρωση την 6.6.2006 για τον Υμηττό, στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος (5.6.2006), με κύριο ομιλητή τον γνωστό οικολόγο- εκδότη Γ. Σχίζα.

  10. Έκδοση ψηφίσματος για τον Υμηττό και μάζεμα υπογραφών από 150 συνδημότες μας. Κατάθεση των υπογραφών στο Δημοτικό Συμβούλιο και συζήτηση του θέματος του Υμηττού σε ειδική συνεδρίαση. Δυστυχώς καμία από τις δημοτικές παρατάξεις δεν στήριξε το ψήφισμα δια της ψήφου της (σχετική δημοσίευση στον τοπικό τύπο).

  11. Την 22α Σεπτεμβρίου (ημέρα χωρίς αυτοκίνητο), εκδόθηκε σχετικό φυλλάδιο από το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ και μοιράστηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΜΕΤΡΟ και εντός των ορίων του Δήμου μας.

  12. Παρουσία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ στις μαθητικές καταλήψεις στα Λύκεια του Χολαργού (Νοέμβριος 2006). Ειδική συγκέντρωση στο Δημαρχείο με θέμα την παιδεία, παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η συγκέντρωση είχε μεγάλη επιτυχία και κατέληξε σε έκδοση σχετικού ψηφίσματος ( δημοσίευση στον τοπικό τύπο).

  13. Παρουσία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (Ιανουάριος 2007), με πανώ και παράδοση σχετικών επιστολών «εναλλακτικού όρκου», σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

  14. Παρουσία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ στα Κούλουμα του Δήμου, συλλογή υπογραφών για τον Υμηττό.

  15. Συγκέντρωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δημαρχείο Χολαργού (18.3.2007).

Χολαργός ,15.3.2007