Παιδεία

19/03/2010

Αγαπητοί Γονείς

Η φετινή σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει βρίσκει το δημόσιο σχολείο με σοβαρότατα και πρωτόγνωρα προβλήματα:

Νηπιαγωγεία και παιδικοί δημοτικοί σταθμοί δεν επαρκούν ή κλείνουν λόγω λειψής χρηματοδότησης και οι γονείς αναγκάζονται να καταφεύγουν μαζικά σε ιδιωτικά, με τεράστιο οικονομικό κόστος.

Χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω μη διορισμών, που θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γίνεται σύμπτυξη τμημάτων με 30 παιδιά, με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης.

Καταργείται ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη που ξαλάφρωνε ως ένα βαθμό την λαϊκή οικογένεια.

Οι γονείς, κάτω από τον πανικό της αμφίβολης επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών λόγω «κρίσης», αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από 4,5 δις Ευρώ το χρόνο για φροντιστηριακές υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε να τις παρέχει το δημόσιο σχολείο.

Ενώ τα παιδάκια αναγκάζονται να κουβαλούν ασήκωτες τσάντες στο δήθεν «ολοήμερο σχολείο», αυτό αδυνατίζει ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικοτήτων.

Οι έφηβοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα σχολείο – φροντιστήριο, που πολλοί από αυτούς παραιτούνται από μια προσπάθεια, που το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί αφού πάρουν το πτυχίο και αφού κάνουν μεταπτυχιακό είναι η υποαπασχόληση – ανεργία – μετανάστευση.

Οι δήμοι δεν έχουν χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων λόγω υποχρηματοδότησης. Ούτε για λειτουργία χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του όποιου ελεύθερου χρόνου και του τρόπου ζωής της.

Αγαπητοί Γονείς

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Τα παραπάνω προβλήματα (και όχι μόνο) είναι απόρροια της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος πού υπηρετούν.

Είναι πολιτική που: Διέλυσε το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε.

Παρέδωσε κάθε οικονομική δραστηριότητα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.

Παρέδωσε τον Ελληνικό λαό στο Δ.Ν.Τ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφοντας το μνημόνιο-ταφόπλακα που αφαιρεί κατακτήσεις δεκάδων χρόνων.

Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας.

Θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτούν αληθινή γνώση και όχι ημιμάθεια, ψευτοαπασχόληση και ανεργία.

Γι’αυτό θα συντονίσουμε τα βήματα μας μαζί σας και μαζί με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, για να διεκδικήσουμε την παιδεία των σύγχρονων αναγκών για:

Άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια σε δημόσια νηπιαγωγεία.

Δημόσια 12χρονη υποχρεωτική και πραγματική δωρεάν εκπαίδευση.

Αποδέσμευση του λυκείου από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όχι στη συγχώνευση τμημάτων, όχι περισσότεροι από 25 μαθητές ανά τμήμα και 20 στις κατευθύνσεις.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με παιδαγωγική μόρφωση για την κάλυψη των χιλιάδων κενών.

Άμεση επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Πρόσληψη φυλάκων, καθαριστριών, επιστάτη, διοικητικού προσωπικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού για την επαρκή στήριξη και λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Μακριά από το σχολείο οι εταιρείες και οι διευθυντές μάνατζερ.

Κατάργηση των κέντρων ελευθέρων σπουδών. Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Όχι στην «αποκέντρωση» των σχολείων με πέρασμα λειτουργιών τους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», που είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Καμία κεντρική αρμοδιότητα του κράτους για την παιδεία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Αγαπητοί γονείς
Να θυμάστε ότι τίποτα δεν μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ
Όλα κερδίζονται με ΑΓΩΝΕΣ και ΘΥΣΙΕΣ.