Τι τρέχει


Αλληλέγγυα δράση: Παιδεία για Όλους

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
 
Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού Παπάγου συμμετέχει στη Καμπάνια αλληλεγγύης συλλογής σχολικών ειδών της "Αλληλεγγύης για Όλους"
 
Καλούμαστε να συμμετάσχουμε με ότι μπορούμε να προσφέρουμε από τα είδη που αναγράφονται πιο κάτω.
 
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνεται στο πρώην εκλογικό κέντρο του Δικτύου Πολιτών στην Πλατεία Παλάμα.
 
Από σήμερα Τρίτη στις 7:30 μμ μέχρι τις 10:00 μμ και κάθε μέρα το απόγευμα από 6:30 μμ - 10:00 μμ μέχρι και την Παρασκευή 19/9 τα γραφεία θα είναι ανοικτά για την συλλογή των σχολικών ειδών. Επίσης ζητούνται εθελοντές για βοήθεια στο κέντρο αυτές τις ώρες. 
 
ΕυχαριστούμεΚυριακή 22 Ιουνίου - 9η Αγορά

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Ιουνίου, η 9η Αγορά "Χωρίς Μεσάζοντες" στα Νταμάρια Χολαργού 
 
Θα παραβρίσκεται αντιπροσωπεία από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!Ομιλία-διάλεξη «Ο αγεωμέτρητος και απολίτικος»

Εάν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτόν τον ...εύκολο μετασχηματισμό, πες μου το πώς θα μετασχηματίσεις τον καπιταλισμό σε σοσιαλισμό.

Κάθε που έρχονται οι εκλογές στο βάθρο ανεβαίνουν οι πολιτευτές, υπόσχονται: «Θα κάμω τούτο, και το άλλο», έργο σπουδαίο, έργο μεγάλο. Κι' ύστερα λέγουν: «Ετούτο – βλέπετε (πώς;) – τό 'καμα, τ' άλλο δεν τό 'καμα γιατί δεν πρόκαμα (ή και απόκαμα)»... Α, πόσο θά 'τρεμαν όλοι, οι υποσχόμενοι, αυτοί εάν ο λαός, πριν απ' τις εκλογές, μπορούσε να τους πει: «Ωσάν καλός και ικανός πολιτικός που είσαι, μπορείς και να πεις το «όπερ έδει ποιήσαι»;»... Ας πούμε, με λόγια “πεζά”, και “γεωμετρικά” τα απαιτούμενα διά την «ποίησιν»: Σαφής περιγραφή του ποιητέου ήτοι του κατασκευαστέου. Ανάλυση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του. Σύνθεσή του δια της χρήσεως των (σαφώς περιγραφέντων) δεδομένων. Απόδειξη ότι διά της συνθέσεως ποιείται το ποιητέον. Διερεύνηση, των συνθηκών ή προϋποθέσεων ώστε να υπάρχει/ουν λύσις/εις. Πώς ο πολιτευτής αποφεύγει τέτοιες απαιτήσεις του πολίτη; –Εμποδίζοντάς τον να έρχεται σε επαφή με τις θεωρίες που τις διδάσκουν. Εξ ου και η βαθμιαία απαλοιφή της γεωμετρίας – και δη των γεωμετρικών κατασκευών – από την “παιδεία”. Η μελέτη της γεωμετρίας μας προφυλάσσει από την εξαπάτηση που υφιστάμεθα υπό των μπουρδολογικώς υποσχομένων-(αυτο)διαψευδομένων. Όσοι δεν την γνωρίζετε, ή την γνωρίζετε παραποιημένη, ελάτε να την γνωρίσετε καλλίτερα.

Γιώργος Σταυρόπουλος

Βιογραφικό: Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και τη κατασκευή εποπτικών υλικών εκπαίδευσης. Όταν σχεδιάζει και κατασκευάζει παιχνίδια εκπαιδευτικά, τα καταφέρνει. Με την πολιτική που ασχολείται, δεν τα καταφέρνει... Και ούτε που τα καταφέρνει να ασχολείται με ‘κείνα που τα καταφέρνει και να μην ασχολείται μ' αυτά που δεν καταφέρνει... WORK CAFFE-BAR-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, Βουτσινά 61, Χολαργός, τηλ. 2114087745.ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ και οχι μόνο

Στο ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, το Σάββατο 13 Ιουνίου στα γραφεία του Δικτύου (Τερψιχορης 11 και Κουντουριώτου), θα βρεθούν και χειροτέχνες-καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Ως επί το πλείστον, γυναίκες που δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα κοσμήματα, πλεκτά, τσάντες, μικροκατασκευές χρήσιμες και όμορφες, πάτσγουορκ, κεραμικά, διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, θα βρεθούν στα γραφεία του Δικτύου για να εκθέσουν τη δουλειά τους και να γνωριστούμε.

Θα υπάρχει καφές και νοστιμιές -κέικ, κουλουράκια και μπισκότα- κυρίως, όμως, θα υπάρχει καλή διάθεση!

Τώρα που φτιάχνουμε τις ντουλάπες μας και αλλάζουμε τα ρούχα μας από τα χειμωνιάτικα στα καλοκαιρινά, ας κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα του τι θέλουμε και τι όχι. Από τα καλοκαιρινά, όσα αποφασίσετε πως δεν τα θέλετε πια, βάλτε τα στην άκρη και φέρτε τα στα νέα γραφεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛ-ΠΑΠ Τερψιχορης 11 και Κουντουριώτου το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ρούχα, σε καλή κατάσταση και καθαρά, παιδικά, εφηβικά, γυναικεία, αντρικά -αλλά και τσάντες, ζώνες ή άλλα αξεσουάρ- θα συγκεντρωθούν εκεί και θα έχουμε στη διάθεσή μας όλη τη μέρα να τα δοκιμάσουμε, να τα ξεδιαλέξουμε και έτσι να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας ανέξοδα.Ό,τι μείνει θα δοθεί σε συλλογικότητες που τα έχουν ανάγκη.

Ακόμα και βιβλία που δεν τα χρειαζόμαστε μπορούν να ανταλλαχθούν ή να αλλάξουν χέρια, ενισχύοντας παράλληλα το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ.

Συντονιστική Επιτροπή ΔΠΧΠ“Παλαιστινιακή βραδιά”

Σας καλούμε την Πέμπτη 19/6 & ώρα 8 μμ στα γραφεία μας, στην πλατεία Κ. Παλαμά, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους αγώνες των Παλαιστινίων, 66 χρόνια μετά την έναρξη της εθνοκάθαρσης εναντίον τους. 

 Ας δηλώσουμε την υποστήριξή μας σε αυτόν τον περήφανο λαό, συζητώντας, ακούγοντας τη μουσική του και απολαμβάνοντας τους χορούς του. Κοντά μας θα είναι και ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Χάλεντ Μπαρακάτ. 

 Η παρουσία μας είναι ένδειξη τιμής και αλληλεγγύης στον ακατάβλητο αγώνα του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού. 

 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 

 Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου ΠολιτώνΘεατρική Παράσταση της Τράπεζας ΧρόνουΕορταστικό γλέντι Την Κυριακή στα γραφεία του Δικτύου

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου,
σας προσκαλεί σε ένα καλοκαιρινό πάρτι,
την Κυριακή, 1 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ.,
με σπιτικό φαγητό, ποτό και χαρούμενη μουσική.
Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά, να διασκεδάσουμε
αλλά και να ενισχύσουμε το Δίκτυο με τη συμμετοχή μας.
Πλατεία Κ. Παλαμά, στο εκλογικό μας κέντροΤετάρτη 14 Μαϊου, 7:30μμ, στο Δημαρχείο, κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση 
 Τετάρτη 14 Μαϊου, 7:30μμ, στο Δημαρχείο 
 Θα μιλήσει ο υπόψηφιος Δήμαρχος Περικλής Ζήκας


Παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων και των υποψηφίων μας

Δευτέρα, 5 Μαΐου & ώρα 7:30 μμ
στο εκλογικό κέντρο μας στο Χολαργό, Μιλτιάδου 29, Πλατεία Κ. Παλαμά
Παρουσίαση

 • των προγραμματικών μας θέσεων
 • και των υποψηφίων μας
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.«ΜΑΖΙ ΘΑ (τους) ΦΑΜΕ» απ’ το χωράφι ως το πιάτο: παράγω – μοιράζομαι – αντιστέκομαι

Πρώτη συνάντηση δομών αλληλεγγύης τροφής το Σάββατο 29/3 και την Κυριακή 30/3. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

"Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στη 1.00 μ.μ. σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου στο στέκι του Δικτύου αντίστασης και αλληλεγγύης 7ης Δημοτικής Κοινότητας (Δημητσάνας 46 & Κεδρηνού, Αμπελόκηποι, στάση μετρό Αμπελόκηποι)  που οργανώνουμε 82* αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συναντηθούμε για πρώτη φορά έτσι ώστε να συντονίσουμε την απάντησή μας στην επισιτιστική κρίση στον καιρό των μνημονίων.

Πρόκειται για συλλογικότητες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες, ενισχύουν νοικοκυριά με τρόφιμα, οργανώνουν κοινωνικές κουζίνες, δημιουργούν κοινωνικά παντοπωλεία, συνεταιρισμούς καταναλωτών αλλά και παραγωγών, διαμορφώνουν σχέσεις εμπιστοσύνης με ομάδες αλληλέγγυων παραγωγών και συλλογικούς αγρούς, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο ενάντια στην πείνα, την ακρίβεια και την εξαθλίωση.

Οι δεκάδες αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες που αντιστέκονται στη μετατροπή της κοινωνίας μας σε “παράπλευρη απώλεια” των μνημονιακών πολιτικών, συναντιούνται για πρώτη φορά στις 29-30 Μαρτίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Από το χωράφι ως το πιάτο, παράγουμε το μέλλον μας".21 Μαρτίου 2014 | «Αυτοδιοικητική Χάρτα 2014»
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας»

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο (Περικλέους 55) στο Χολαργό, σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί από τα Δημοτικά σχήματα της Βόρειας Αθήνας που υπογράφουμε , και στην οποία θα ανακοινωθούν οι δεσμεύσεις (Αυτοδιοικητική Χάρτα) που αναλαμβάνουμε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014. 

Στη συνέντευξη τύπου τα Δημοτικά σχήματα θα εκπροσωπηθούν από τους /τις επικεφαλής και υποψήφιους /–φιες Δημάρχους.

Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η συνεργασία και ο συντονισμός της δράσης μας, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, και η αποστολή ενός μηνύματος ελπίδας, αλληλεγγύης και αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, σε όλους τους πολίτες της Αττικής.

 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΑΝΑΣΑ) (Κηφισιά)
 • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
 • ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Ηρακλείου
 • ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου
 • ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (Ν. Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα)
 • ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ν. Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού
 • ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
 • ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Γαλάτσι)
 • ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
 • ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής
 • Πεντέλη Εν Δράσει
 • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣΣυνάντηση μελών και φίλων της Τράπεζας Αλληλέγγυου Χρόνου Χολαργού-Παπάγου

Τα Σκουπίδια στο ψυγείο Πολιτική Σάτιρα

Δευτέρα 17 Μαρτίου Χολαργός, 7μμ - προς ένα Τοπικό σχέδιο Διαχείριση Απορριμμάτων

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, σας προσκαλεί στην προγραμματική παρουσίαση που διοργανώνει, στις 17 Μαρτίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7μμ στο αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο, Περικλέους 55 -Χολαργός, με θέμα :

«Προς ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων  στον δήμο μας»
Θα μιλήσουν οι :
Τάσος Κεφαλάς
      (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ)

Περικλής Ζήκας
     (Δημοτικός σύμβουλος & υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού)
 
Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συμβάλλει στην προσπάθεια για μια υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και του περιβάλλοντος. .
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Οι πλειστηριασμοί άρχισαν. Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και τρόικας έχει αρχίσει τη δήμευση των σπιτιών μας και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 3.30 μ.μ στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου (Βασ. Γεωργίου και Κάλβου γωνία) βγάζουν στο σφυρί το σπίτι-πρώτη κατοικία άνεργης συμπολίτισσάς μας για χρέη στην Τράπεζα Πειραιώς.
Όλοι μαζί μπροστά από το Ειρηνοδικείο για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό και να δείξουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας δεν θα περάσουν.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΟι γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη

8 Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 6 Απριλίου - Νταμάρια Χολαργού

Απόγνωση ή αξιοπρέπεια; Aδράνεια ή διεκδίκηση; Για μας, στο Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα, αφού η αξιοπρέπεια και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας ήταν αξιώματα. Το παλέψαμε και συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε. Έτσι, 6/4/2014, ημέρα Κυριακή διοργανώνουμε την όγδοη Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες, στα Νταμάρια Χολαργού, με ποιοτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και λογικές τιμές. Η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος υπάρχων δρόμος για να καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική περιβαλλοντική κρίση που μας έχουν επιβάλλει.